Denne overraskende træningsform giver dig drømmekroppen

Kettlecross, StepFit, TRX og BodyPump… Du kan sikkert selv komme på mange flere, men hvilken træningsform giver den bedste allround træning?

Her er vores bud på den mest effektive træningsform for kvinder!

Hvis du har prøvet kampsports inspirerede træningstyper som Thai-Bo eller BodyCombat ved du sikket allerede, at det er noget der trækker tænder ud. Den ekstrem høje intensitet og de benhårde træningselementer fra kampsport, er noget af den hårdeste, og mest effektive træning du kan tilbyde din krop.

Det bedste bevis på, at kampsport er noget nær den ultimative træningsform er at kigge på udøverne. Den 25 årringe russiske Mixed Martial Arts (MAA) atlet Aleksandra “Stitch” Albu er et fremragende eksempel på hvad MMA kan gøre for kroppen. Hun kombiner styrke, hurtighed og smidighed, og kan til trods for sin størrelse (157 Cm) helt sikkert whoope de fleste mænds ass 🙂

I videoen nedenfor kan du se at Aleksandra “Stitch” Albu ikke sovende til sin super krop, det kræver benhårdt arbejde.

https://www.youtube.com/watch?v=tk-c4lytRPg

Er du klar?

Mixed Martial Arts som træning for kvinder

MMA er udover at være super effektivt også både sjovt og afvekslende. Det er en træningsform hvor tempo og højintensitet er naturligt indbygget, og du vil hurtigt forbedre både din kondition og styrke.

Som de velkendte træningstyper fra fitnesscentrets holdtræning låner MMA også teknikker fra andre sportsgrene, og du vil i din træning stifte bekendtskab med elementer fra bl.a. Brazilian Jiu-Jitsu, Brydning, Boksning, Judo, Karate, Muay Thai og Taekwondo.

Selvtillid eller selvforsvar

MMA er grundlæggende en kampsport, og selv om du ikke træner for at komme i kamp vil du stadig lære at forsvare dig selv. Du bliver ikke “nødvendigvis” til en toptunet kampmaskine, men din træning giver dig en læng række af værktøjer der kan anvendes til selvforsvar.

Det vigtigste værktøj du lære et selvtillid. Du behøver ikke være bange, for du ved du kan klare dig selv.

Sådan kommer du i gang

Der findes MMA-klubber i de fleste større byer, så det er ret let at komme i gang med træningen. Slå et smut forbi din lokale klub, og tag en snak om træningsmulighederne, de vil helt sikkert byde dig velkommen med åbne arme.

I starten kan man normalt låne udstyr i klubben, men efterhånden som du bliver blidt af sporten (og det gør du) vil det være en god ide at købe dit eget MMA udstyr. MMA er ikke nogen dyr sport, men som alle andre fritidsaktiviteter kan man altid finde noget nyt lækkert grej man bare må eje.