Inspiration til 3 fede sommerfester

Den er god nok, det er summer lige om lidt, og for mig er summer ikke bare lyse nætter og sol på stranden, jeg ELSKER en god sommerfest.

Stemning er helt specielt, maden og de kolde cocktails smager vidunderligt. Men en sommerfest kan godt blive dyr, og ja pengene kan ofte være små om sommeren, da ferierejser, bikinier og klipklappere ikke er gratis.

Men fordi du er en smule økonomisk udfordret, så kan du stadig holde et brag af et gardenparty.

Temafest i baghaven

Med mindre du er Justin Bieber, så har du ikke råd til at afholde en fest for din nærmeste 200 venner på Hawaii. Men kan du ikke bringe dine gæster til Hawaii, jamen så kan du da bringe Hawaii til dine gæster.

Er du ikke til Hawaii, kan du holde et Italiensk, japansk, fransk eller måske Mexicansk tema, kun fantasien sætter grænser.

Så skal der sendes Invitationer ud: Fortæl dine gæster at de ikke bare skal til Struer, men de faktisk er inviteret til “Gardenparty” I “Mexico”. I stedet for at sende normale og traditionelle invitationer ud, så send i stedet et ”ferie” postkort, allerede dér har du skabt stemningen.

Så skal der pyntes op: Skab den rigtige stemning af det “land” eller den “by” du har inviteret dine gæster til. Er det f.eks. et Mexicansk tema, så pynt op med en masse Mexicanske flag I alle størrelser (faktisk kan du selv lave flagene ved at printe dem ud fra Internettet på en farveprinter). Du kan supplere med en masse levende lys i forskellige størrelser.

Så skal der spises: For at rigtig at give dine gæster følelsen af de virkelig er i Mexico, så må du ikke glemme mad og drikke. Sørg for en masse mexicanske lækkerier så som Nachos m. ost, Wrap Tortillas m. forskellig fyld, og selvfølgelig en masse mexicanske øl (f.eks. Corona eller Sol) og Sangria. Du kan byde dine gæste velkommen med f.eks. skønne Margaritas og tortilla chips med guacamole.

Så skal der spille musik: Find noget autentisk musik fra Mexico, du vil nok på spat I løbet af aften, så husk også at spille nogle “almindeligt” musik.

Gaming og spil-party

Ja vi kender jo den danske sommer, vi kan ikke altid regne med soles skønne stråler, så derfor kan du også arrangere en ”semi-havefest” med gaming og spil som tema. Med ”semi-havefest” mener jeg en fest både ude og inde. Inden for kan du have Playstation, Xbox eller/og Wii. Der kan du og dine gæster spille ”Guitar Hero”, ”Singstrar”, The Sims2 o.lign. Mens der udenfor kan være stangtennis, badminton, og vandpolo (altså hvis du har en pool). Du kan evt. aftale med nogle af gæsterne hvem der tager spillekonsollerne med og hvem der står få stangtennis og badminton ketsjerne.

Så skal der sendes Invitationer ud: Lav nogle fine invitationer med udklip fra forskellige computerspil, så er folk ikke i tvivl om hvad det er for en fest de er inviteret til. Du kan også opfordre dem til at tage diverse computerspil og lignende med. Husk også at lige bemærke at noget praktisk tøj og sko vil være en godt idé hvis de har tænkt sig at være aktive.

Så skal der pyntes op: Ja hvordan pynter man op til en gaming og spil fest? Ja med masser ar balloner, og selvfølgelig en masse ”plakater” med diverse kendte computerspil som du kan printe ud fra din computer.

Så skal der spises: Pizza, øl og cola selvfølgelig. Du kan lave pizzaerne selv, det er det billigste, ellers kan du bestille pizza udefra og så kan folk selv betale.

Så skal der spille musik: Der skal fart på når folk sidder og ”gamer” derfor er uptempo musik at foretrække. Bl.a. er det nye album fra ”Cascada” perfekt til en ”Gaming fest”

Sammenskudsgilde

Det er meget dyrt at holde fest, men økonomien burde ikke være en hindring for at feste. Du kan nemlig lave en sammenskudsfest hvor alle gæster medbringer noget. Det kan være alt fra mad til drikkevarer, musik cd’er o. lign. På den måde kan du holde en luksus fest med masser af mad og drikke for slet ingen penge.

Så skal der sendes Invitationer ud: Husk gøre klar i din invitation at det er et sammenskudsgilde. Det kan du b. la. gøre ved at skrive; ”Så er der fest igen på Novembervej, men pga. for høje skatter og for mange rudekuverter, så blive jeg nød til dig bede dig/jer om at medbringe noget forplejning ”. Du kan fx skrive til kusine at hun skal medbring kartoffelsalaten og ballonerne, mens din bedste veninde kan medbringe frikadeller og salaten. På den måde ved du præcis hvem der medbringer hvad.

Så skal der pyntes op: Alle gæsterne har hver deres pynt med og kan pynte stuen/haven op efterhånden som de kommer, det sjove er at det kan være alt slags pynt, alt fra lametta til sjove balloner.

Så skal der spises: Som gæsterne ankommer, kan du placere maden de medbringer på et bord. Jo flere gæster, jo større udvalg af mad. En ekstra bonus er, at folk tager deres skåle med hjem, så du slipper for opvasken (så køb en masse pap tallerkner og plastisk bestik).

Så nu er der ingen undskyldning for at planlægge et brag af en sommerfest også selvom sparegrisen er tom. God fornøjelse og rigtig god fest.