Afvist af drømmefyren hvad nu?

Du har endelig samlet mod til at fortælle den her fyr at du er vild med ham, men han har ikke de samme følelser for dig, og ser dig slet ikke som kærestepotentiale. Av av av… sådan en afvisning gør ondt og så står man bare der og føler sig dum og pinlig. Men sandheden er, at de fleste af os oplever afvisning på et eller andet tidspunkt i vores liv. Afvisningen kan komme første gang man tilkendegiver sine følelser, når man efter første date spørger til næste date, eller når man allerede er begyndt på et forhold, og han fortæller at det bare ikke fungerer for ham.

Hvor hårdt vi tager en afvisning afhænger blandt andet af hvor meget vi ønskede han sagde ja, hvad vores forventninger var, hvor god man er til at håndtere en afvisning, og hvordan han formulerede sin afvisning. Hvis han til spørgsmålet ”Jeg synes du er sød, vil du med på en date?” Svarer ”øh date.. med dig? Aldrig, jeg har en lidt højere standard…” så gør det naturligvis mere ondt end hvis han svarer ”Jeg synes også du er sød, men jeg er ikke interesseret i et forhold for tiden”.

Det er aldrig sjovt at blive afvist, men giv lige dig selv et klap på skulderen for, at du to faktisk tog mod til at spørge, og du har egentlig ikke tabt mere end hvis du ikke spurgte. Nu ved du han ikke er interesseret og du kan komme videre i dit liv – på et eller andet tidspunkt møder du jo Mr. Right, og han vil være lige så vild med dig som du er med ham.

Her får du et par tips til at håndtere en afvisning:

1. Vær forberedt på en afvisning.
Et ja/nej spørgsmål kan besvares med både ja og nej. Den helt uventede afvisning, kan virke som et slag i ansigtet, men hvis du på forhånd er forberedt på begge muligheder, så virker et nej måske ikke helt så slemt – og du har i det mindste fået spurgt.

2. Accepter at du blev afvist.
Følelser som bedrøvelighed, vrede, skuffelse og følelsesmæssig smerte er helt naturlige, så accepter dem og lad dem komme og gå uden at holde fast i dem. Husk på det er bedre at blive afvist 99 ud af 100 gange end at blive afvist 0 ud af 0 gange. Et nej var en mulighed, og det er også okay, for nu kan du komme videre.

3. Snak med nogen du stoler på
En naturlig impuls på en afvisning er, at isolere sig og lukke andre ude, men det er ikke vejen frem. Snak med en god veninde eller en anden du stoler på, og få snakket tankerne og følelserne igennem. Du kan også snakke med nogen som selv har oplevet en lignende afvisning, det kan f.eks. være anonymt i vores forum.

4. Og hvad så?
Gør det ligegyldigt for dig, ved at sige ordene ”Og hvad så?” eller hvis du har brug for en mere stærk udtryksform så kan det engelske So fucking what? være forløsende. Lad være med at blide dig selv ind, at han var den eneste ene, for det er han selvfølgelig ikke. Du fik et nej, og hvad så? Du falder med garanti for en anden på et tidspunkt, og måske er det næste gang den rigtige.

At blive afvist af en som man har følelser for, er aldrig sjovt, men hvis du aldrig tager risikoen for afvisning, så opnår du heller aldrig noget.